Project 11 Kleuterschool Alata (gereed 2020)

Het project Kleuterschool Alata is begin maart 2019 gestart. Op deze pagina zal de voortgang van het project het komende jaar bijgehouden worden.

Het ontwerp van deze kleuterschool is precies gelijk aan het design en de afmetingen van onze eerste kleuterschool Akaasu, grootte ca. 12 x 6 meter. Er kunnen circa 80 kinderen van 4 jaar en ouder starten met onderwijs. Doordat er in de regio een groot tekort aan kleuterscholen is, starten veel kinderen die naar de ‘primary’ school (basisonderwijs) gaan, al direct met een leerachterstand. Met de komst van een kleuterschool kunnen kinderen eerder naar school. Een bijkomend voordeel is dat wanneer kinderen naar de kleuterschool gaan ouders meer kunnen werken en dat heeft een gunstige invloed op hun gezinsinkomen.

Eind maart 2019 is de eerste fase van het bouwproject afgerond. Het is vrij snel gegaan omdat de plaatselijke bevolking heeft meegeholpen. Wij vinden het belangrijk dat dorpsbewoners meehelpen om de betrokkenheid te vergroten. Honderden stenen zijn met behulp van een mal gemaakt, de funderingsruimte is gegraven en volgestort met beton dus fase 2: het metselen van het gebouw kan nu starten.

Dit project wordt 100% gefinancierd door de Werkplaats Kindergemeenschap (BO/VO) uit Bilthoven (kerstactie voortgezet onderwijs (2018) en paasmarkt basisonderwijs (2019)

 

Comments are closed.