Project 10 Nieuwe producten naaischool naar NL 2019

415 nieuwe producten gemaakt in Ghana zijn te koop! 

Alle 400 producten die in onze naaischool waren gemaakt zijn inmiddels verkocht! Het merendeel via EkoPlaza en Moos in Bilthoven.  Omdat er nog steeds vraag is naar de vrolijke gekleurde schorten en ovenwanten is begin januari 2019 een nieuwe opdracht gegeven aan de naaischool.

We hebben ook nieuwe producten bedacht: slingers en grote (boodschappen)tassen. Overlegd met onze naaidocent Bismark over modellen en stoffen en vervolgens is Bismark aan de slag gegaan. In totaal zijn 415 producten gemaakt nl. 60 keukenschorten (30 recht en 30 punt), 200 kleine tasjes, 50 grote (boodschappen)tassen, 80 ovenwanten en 25 slingers. Het was een enorme klus om de producten te naaien. Nog nooit is er zo’n grote opdracht in de regio gegeven en er is dan ook een heel team samengesteld om alle producten op tijd af te krijgen. Naast de studenten van de naaischool, zijn  goede naaisters uit het dorp gevraagd om te assisteren. Door mee te helpen aan de productie kon men een bescheiden salaris verdienen.

Er was een deadline omdat Els Bonten, bestuurslid van de stichting,  de producten tijdens haar zelf betaalde reis in Ghana ging ophalen in Sefwi Bekwai. De laatste nacht moest het hele team doorwerken om alles op tijd klaar te krijgen en ‘s morgens vroeg op 1 maart 2019 was de overdracht van de spullen. Alles werd in grote plunjezakken gestopt om het makkelijk te vervoeren. Wij danken Els voor het gratis vervoeren van de producten naar Nederland!

Verkoop van de producten vindt weer plaats via Moos en EkoPlaza in Bilthoven, maar ook met een kraam bij de basisschool van de Werkplaats tot 4 april. Om ook mensen buiten Bilthoven in de gelegenheid te stellen om onze producten aan te schaffen, heeft onze webbeheerder een webshop ontwikkeld. We hopen natuurlijk weer op een fantastische verkoop want de opbrengst van de producten wordt weer besteed aan de naaischool waar studenten gratis een tweejarige opleiding tot kledingmaakster kunnen volgen.

Comments are closed.